EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Oroszországi olajfinomítókat támadhatott az ukrán haderő

Ukrán katonák drónindítás előtt
Ukrán katonák drónindítás előtt Szerzői jogok Fotó: AP
Szerzői jogok Fotó: AP
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ukrán drónok több területet is célba vettek Oroszország középső és délnyugati részén, az ukrán sajtó pedig azt írja, hogy Kijev legalább két orosz olajfinomítót támadhatott meg.

HIRDETÉS

A védelmi minisztérium azt írta, hogy az orosz légvédelmi erők hat ukrán drónt semmisítettek meg és fogtak el, ezek közül három a Voronyezsi-, egy a Rjazanyi-, egy Belgorodi-, egy pedig a Kurszki terület felett történt. 

Pavel Malkov, a Rjazanyi terület kormányzója azt mondta, hogy a támadások során senki sem halt vagy sebesült meg, egyéb részleteket viszont nem közölt. 

Az RBC-Ukraine hírportál meg nem nevezett ukrán biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az ukrán haderő egy hírszerzési művelet részeként megrongált egy olajfinomítót a Rjazanyi területen - az általuk közzétett, de nem ellenőrzött videón az látható, hogy a finomító lángokban áll.

A Rjazanyi létesítmény a Rosznyefty orosz állami olajóriás tulajdona, a cég az orosz olaj 5,8 százalékét finomítja. A Reuters megjegyzi: Ukrajna az utóbbi hónapokban a finomítót rendszeresen támadta a finomítót. 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szintén a nevük elhallgatását kérő ukrán katonai forrásokra hivatkozva írta, hogy Ukrajna egy dróntámadás során a Voronyezsi területen célba vett egy helyi olajfinomítót. 

A The Moscow Times megjegyzi: Hivatalos adatokra hivatkozó orosz sajtójelentések szerint az oroszországi olajfinomítókat ért ukrán dróntámadások az elmúlt hetekben az ország benzintermelésének visszaeséséhez vezettek.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Legalább 2 év kell még Ukrajnának, hogy belevágjon egy felszabadító offenzívába

Több frontszakaszon is visszavonulásra kényszerültek az ukránok

Orosz előretörés a Donbasz régióban